Saturday, August 25, 2007

Taikuri saapuu, näyttää ilmaiseksi filmejä

Kaukoitäbuumi lukemissani kirjoissa jatkuu: Luin vietnamilaisen Kien Nguyenin kirjan Syrjitty, jossa hän kertoi lapsuudestaan Vietnamissa. Kienin biologinen isä oli amerikkalainen, ja hän saikin kokea kotimaassaan jatkuvaa syrjintää, kidutusta ja rasismia, varsinkin Vietkongin otettua vallan. Eri versiot Aasian kommunismista, joihin olen viime aikoina tutustunut ovat kautta linjan vastenmielisiä ja mielivaltaista kidutusta. Ihmishenki ei ole minkään arvoinen ja ihmisen minuus ja persoona pyritään hävittämään kaikin keinoin. Pahinta on kuitenkin aina lukea lasten huonosta kohtelusta. Osaako kukaan suositella kenenkään Pohjois-Koreasta karanneen elämäkertaa? Se olisi hyvä lopetus tälle hieman masentavalle kirjaputkelle. Sitten voin vaihtaa teemaa. Mikä voisi olla realistinen kuva ihmisestä? Jumalan kuva tekee niin paljon pahaa. Ehkä ainoa vaihtoehto on kuitenkin uskoa että hyvä voittaa.

Luin myös ihan perusviihdyttävän romskun nimeltä Venuksen syntymä, joka ajoittui 1400-1500-luvun Medicien hallitsemaan Firenzeen. Renessanssissa on jotain kovin kiehtovaa.

Koin eilen olevani hyvin suomalainen, kenties slaavilaisuuteen vivahtavalla tavalla. Seisoin Kasarmitorilla suuressa joukossa M.A.Nummisen esittäessä Kumipallona luokses pompin, samma på svenska ja sitten illan kohokohta Minä soitan harmonikkaa, joka kirvoitti hienoa yhteislaulua. Taattuun tyyliinsä miekkonen viiksekkäine ystävineen kiekui lopuksi encorena Donna o mobilen. Mitähän mahtoivat mahdolliset turistit ajatella tuosta "vibraatosta"... Mutta M.A. on jotenkin kummallisen tyylikäs kaikessa tyylittömyydessään. Ehkä tyyli on hänen kyvyssään tehdä kaikki se hassu pokkana vailla häpeää. Se tekee hyvää.

Minulle uusi tuttavuus oli myös Superjanne, yllättävän hyvä showrapmies. Tuskin ostaisin levyä, mutta jätkä loi hyvää tunnelmaa. Mannakin oli luulemaani parempi, joskaan niin chilli musa ei sopinut sen hetkiseen tunnelmaani. Olikohan eilen viimeinen sanan mukaisesti ulkona viettämäni yö tänä kesänä. Nyyh, vielä 9kk aikaa uuden kesän syntymään. Siellä se talven kohdussa kasvaa ja potkiskelee kunnes toukokuussa räjäyttää koko valonsa ulos. Vähän ylidramaattista? No joo.

Voisin viettää juhlapäivää, jälleen huomenna! (tänään ei jaksa ;-))

2 comments:

Anonymous said...

ups sorry delete plz [url=http://duhum.com].[/url]

Anonymous said...

ups sorry delete plz [url=http://duhum.com].[/url]