Saturday, November 11, 2006

Dr.Philiä ja kuohuviiniä

Dr.Phil on ihana, vaikkakin turhan amerikkalaista pönötystä. Huomaan liimautuvani ruudun eteen useita kertoja viikossa. On niin lohdullista kun joku ratkaisee kaikki ongelmat viidessä minuutissa. Meillä epätäydellisillä ihmisillä täytyy olla moraalisia esikuvia, sellaisia kuin Dr.Phil, vankkumattomia valioyksilöitä. Vaikkakin katsoisin hänen ideaaliperhettään paremmalla silmällä jos ihannevaimo Robin ei olisi mennyt leikkelemään naamaansa ja ihannepoika Jay ei olisi mennyt naimisiin aivottoman playboyhempukan kanssa.

Omien asioiden ymmärtäminen ei pyhitä mitään? Se, että kykenee tiedostamaan ja analysoimaan kaiken, ei hyödytä muuta kuin akateemista mielenkiintoa tai se voi olla hauska harrastus. Jos asioiden ymmärtäminen ei johda myös tunne-elämän kehitykseen tai parempiin tekoihin, teoria itsessään on kuollut kirjain?

Olen viime aikoina yrittänyt venyttää penniä urakalla (mikä onnistuu vain ajoittain). On uskomatonta, miten vähällä rahalla voi tulla toimeen. Miten kaappeihin on kertynyt säilykettä ja muuta sälää, joilla pärjää pitkälle. Leivät voi leipoa itse. Huomaan itsessäni nykyään silloin tällöin lievää vastenmielisyyttää rahan kuluttamista kohtaan. Uskomatonta henkilöltä, jonka silloinen mies kysyi "allekirjoittaneelta" (mikä lassenorresmainen ilmaisu) takavuosina hänen tullessaan kaupungilta syyllisen näköisenä: Olet varmaan ostanut taas "vain yhden halvan paidan". Tästä tuli lopulta yleinen tsoukki. ..ja nyt minä, sama henkilö kitsastelen ajoittain wc-paperin ostossa jos keittiöpaperia on runsaasti jäljellä...Noh, etten vaikuttaisi ihan pyhimykseltä, käytin juuri summan rahaa muun muassa kuohuviinivarastoni kartuttamiseen...

Minulla on kaksi tärkeää elämänfilosofiaa: Jääkaapissa pitää aina olla pullo kuohuviiniä!
Ja: Rikkinäisissä sukissa ei tarvitse kulkea!

Viime aikoina lukemiani kirjoja:

Noel Riley Fitch: The Erotic Life of Anais Nin
Pirkko Saisio: Voimattomuus
Timo K.Mukka: Maa on syntinen laulu
Johannes Linnankoski: Laulu tulipunaisesta kukasta
Dr.Phil: Pidä huolta itsestäsi (Wohhohh)

ja nyt työn alla Mikko Ketola: Opus Dei, sekä kevyempänä Weis&Hickman: Pimeyden kaivo

Suosittelen näitä kaikkia!

1 comment:

Ulla said...

Totta puhut kuomaseni, Phil on hyvää ajanvietettä kaikista ärsyttävyyksistään huolimatta.