Saturday, November 11, 2006

Seurakuntavaaleista

Kuka ihme on keksinyt Helsingin seurakuntavaalien vaalikoneen kysymykset?!? Kohdassa "Minulle painavin syy kuulua kirkkoon on..." ei ole vastausvaihtoehtona sitä että vaikka uskoisi Jeesukseen. Kirkko nähdään vaihtoahdoissa vain palveluntuottajana.

Eräs kysymyksistä on: "Valitse vastausvaihtoehdoista se soitin, jolla näet mieluiten säestettävän yhteislaulua kirkossa". Vastausvaihtoehdot ovat urut, piano, kitara, haitari ja torvi! Torvi! Kysymys sinänsä on huono ja vastausvaihtoehdot...minun ei liene olevan tarpeen sanoa enempää.. Nauroin kippurassa nähdessäni kysymyksen vaihtoehtoineen.

Ja yhdessä kysymyksistä kysytään, kenen säveltämää musiikkia kuulisi mieluiten kirkossa. Vastausvaihtoehdoissa on mm. Maija Vilkkumaa. Kamoon! Eihän Maija Vilkkumaa sävellä! Käsittääkseni hän vain sanoittaa bändinsä kappaleita. (ei kuulu suosikkeihini, mutta sen verran tiedän)

(edit: Lanko ansiokkaasti valaisi, että Vilkkumaa myös säveltää. Tarinan opetus: Tarkista faktat! :-)

Joka tapauksessa on hyvä että vaaleista tiedotetaan ja vaalikoneen olemassaolo sinänsä on hyvä asia. Helsingin seurakunnat ovat selvästikin panostaneet tiedotukseen ja tienvarsimainoksiin, että suurempi osa äänioikeutetuista käyttäisi äänensä. Eli yritys hyvä mutta toteutuksessa vielä hiomista :-)

No, kone kuitenkin antoi minulle ehdokkaan, vaikkemme olleetkaan torviasioista samaa mieltä, ja minulla kävi sairaan hyvä munkki. Nimittäin käydessäni kaupassa, oli kyseinen ehdokas jakamassa vaaliesitteitä kaupan edustalla. Sain tavata tuon ehdokkaan, jota olisin joka tapauksessa äänestänyt, ja tämä vaikutti kaiken lisäksi oikein mukavalta tyypiltä :-)

Äänestäminen kannattaa aina! Jos ei äänestä, ei ole varaa sanoa ettei elimiin päädy mieleisiä henkilöitä.

No comments: