Monday, December 4, 2006

Korkealta ja kovaa

Ihmissuhteissa opittua: Älä koskaan riidan aikana ala keskustella laajemmista kokonaisuuksista. Jos sinua harmittaa, että toinen teki tai jätti tekemättä taas jotain, ja mielesi tekee ladata samassa ärsytyspuuskassa toiselle kaikki aikaisemmatkin tilanteet, ja se, miten tämä "aina" tekee niin ja niin, menet pöpelikköön niin että humisee. Puutu siis riidan aikana ainoastaan käsillä olevaan YKSITTÄISEEN tapaukseen! Riidan aikana ei mikään laajempi ongelma ratkea. Sitten joskus toiste kun asia ei sinua juurikaan vaivaa, kannattaa ottaa se esille ja keskustella siitä rauhallisesti ja ilman suuria tunteita. Tulos on takuuvarmasti parempi!

Mikä siinä on, että hevimusiikki on niin lähellä sydäntäni. Ihastuin siihen jo varhaismurrosiässä. Tukkahevi kolahti jo 80-luvulla, ala-asteella muistan kuunnelleeni erityisesti U.D.O:a ja Alice Cooperia, mutta ilmiö ei jäänyt lapsuuteen ja murrosikään. Edelleenkin hevi aiheuttaa minussa sykähdyksiä. Nimenomaan hyvin tehty melko melodinen ja musikaalinen hevi jossa on hyvä voimakkaaseen falsettiin kykenevä laulaja. Fiilikseltään sellainen musiikki muistuttaa hyvin tehtyä oopperaa. Dramaattista, korkealta ja kovaa. Myös gootahtava synkistely tehoaa. Matalalta muriseva laulaja ja taustalla melodiset koskettimet. Toki asiaan liittyy myös nuoruusnostalgiaa. Vaikka rakastan jazzia, pehmeä alttovoittoinen myhäily ei koskaan aiheuta minussa samanlaista energiaa kuin kunnon hevimättö! Sarah Vaughan on ehkä kuningatar, mutta auta armias kun Joey Tempest tai Tony Kakko vetäisee riipivän kimeän karjauksen. Sarah jää pakostakin sivuhymistelijäksi.

Mietin jonkin aikaa synteesiä näistä kahdesta aiheesta keksimättä sitä.

2 comments:

Anonymous said...

Molemmissa joskus huudetaan korkealta ja kovaa!

Mitä ajattelet Idols -Agneksen levystä / siitä piisistä mikä radiossa soi? Entä Ronnie James Dio?

Tämä puolesi on ollut minulta piilossa. Hubaa.

-Vej

Fisutar said...

No, en ole Agneksen levyyn tutustunut, mutta Agnes oli kyllä ehdottomasti paras viime vuoden Idolsissa. Eniten karismaa ja paras ääni. Ilkalla on karismaa muttei ihmeellinen ääni, ja Katrilla on hyvä ääni muttei karismaa. Kannatin Agnesia ja Pete oli mun kakkossuosikki. Anyway, se yks Agnesin piisi kuulostaa ihan ok:lta. Diosta tulee mieleen kasari muttei yhtään piisiä. Joten en osaa vastata :-)

Heh, etkö todellakaan tiennyt mun olevan vanha hevidiggari ;-)