Monday, July 2, 2007

Vatanen on ässä

Luettua viimeisen kahden viikon aikana:

Arto Paasilinnan Jäniksen vuosi, elämäni ensimmäinen Paasilinna. Pitihän se testata mitä "kansa" lukee ja ranskalaiset ihailevat. Ja, täytyy sanoa että ymmärsin tavallaan Paasilinnan viehätyksen. Epäilemättä mies toistaa itseään, mutta joku hänen salamielisessä lakonisessa huumorissaan oli erittäin oivaa.

Kirja Viron historiasta ja kansasta. Sain mahdutettua opuksen opintoihini vaikkakin valitsin sen puhtaasti henkilökohtaisen mielenkiinnon vuoksi.

Kaksi elämäkertaa: Ensin Charlie Chaplinin. Mielenkiintoinen ja liikuttavakin omaelämäkerta köyhästä pojasta josta tuli maailman rakastama koomikko ja sitten kommunismista (mikä ei edes pitänyt paikkaansa) syytetty ja vihattu. Tiiliskivi oli niin viihdyttävä että luin sen alle kahdessa päivässä. Loistavaa ajankuvaa! Sitten luin John Lennonin rakastajattaren May Pangin muistelmat. Todella sympaattiset ja järkevän oloiset. Niiden perusteella Yoko oli aika hirviömäinen manipulaattori, ja mahdollisesti kuva on todellinen. Myös kuva Johnista tarkentui: Lahjakas mutta jo lapsuudessa voimakkaasti vaurioitunut henkilö, joka ei liian lyhyen elämänsä aikana ehtinyt päästä ihan jaloilleen. Kuvassa oli myös jotain aika surullista.

Jatkan ristiriitaisten ihmisten putkeani. Seuraavana nimittäin vuorossa Armi Ratian elämäkerta. Heh, kun oma elämä on melko rauhaisaa ja arkistakin "pullan leipomista", on kiva nojatuolista käsin syventyä hurjiin kohtaloihin.

Ulkona on ihananihana sää! Mikä tarkoittaa että jalat vie puistoon.

No comments: