Sunday, March 18, 2007

Äänestysjätskiä auringossa

Kirkas sunnuntaipäivä ja auringonpaiste! Olipa mukava käydä täyttämässä kansalaisvelvollisuus ja jutustella siinä samalla tuntemattoman vanhemman miehen kanssa, joka teroitti sitä, miten on hyvä kun Tyty jo tässä iässä oppii, miten tärkeä asia on äänestäminen :-) Ei ollut kovin helppoa löytää ehdokasta. Tyty ehdotti, että äänestäisin Lordia. Ei pöhkömpi ajatus, mutta päädyin äänestämään ns.hyvää kristittyä tyyppiä oikeasta puolueesta, vaikken vaalikoneiden mukaan ole hänen kanssaan läheskään kaikesta samaa mieltä. Mutta uskoisin hänellä, vaikka ensikertalainen onkin, olevan edellytyksiä politiikkaan. Vaalikoneista ei ollut apua. Ne korkeintaan varmistivat minun olevan porvari, mutta pehmeiden arvojen sellainen. Ehdokkaiden järjestys kuitenkin vaihteli huimasti. En taipunut sitten kuitenkaan äänestämään henkilöä, jonka mielipiteet olisivat olleet lähes täysin samat kuin minun, mutta jota en ollut koskaan tavannut. En osaa äänestää toisen olemusta tuntematta, jos ei ole pakko! Äänestämisen jälkeen kävimme kävelyllä ja söimme äänestysjätskit, kevään ensimmäiset sellaiset. Paljon ihmisiä oli liikkeellä tässä pikkukaupunkimaisessa "lähiössä". Mukavaa!

Kirjoitin viimeksi, että blogini painottuu kevyisiin aiheisiin. Tarkoitin sillä myös aihevalintoja. Jos blogi edustaa minulla itselleni viihdettä, on helppo jutustella erilaisista aiheista. Nyt vaalien kynnyksellä olen miettinyt esimerkiksi politiikkaa enemmän kuin normaalisti. On kuitenkin kynnys kirjoittaa sen tyyppisistä aiheista. Nimittäin, minulla on monista aiheista yleiskäsityksiä, mutta tuntuu että kirjoittaakseni vaikka politiikasta asioihin pitäisi perehtyä syvällisemmin ja yksityiskohtaisemmin. Faktat pitäisi tarkastaa ennen kirjoittamista ym. Ja silloinhan blogin kirjoittamisesta tulisi tavallaan työtä, "puheen valmistusta", eikä enää pelkkää viihdettä.

En ollut ajatellut, ennen kuin hiljattain ajatukseen törmäsin, että tuloveron alentaminen nostaisi välillisiä veroja ja tulos tavalliselle tallaajalle olisi siis plus miinus nolla.

Mitä edellytyksiä esimerkiksi minulla on tietää, pitäisikö kuudes ydinvoimala rakentaa vai ei? Tunne sanoo että ydinvoima on huono asia, ja kuitenkin odotan että sähköä tulee pistokkeesta. Tuontyyppisissä asioissa pitäisi todella perehtyä syvällisesti faktoihin, ennen kuin voisi perustellusti olla mitään mieltä. Taidanpa perehtyä ja kirjoittaa tänne joskus vastauksen :-)

No, alea iacta est. Illalla sitten jännittämään tuloksia!

No comments: